D o b r o d o s l i  

 

 

 

 

   Povratak na Video BALUNI

Video BALUNI
Video Balun TTP 111V ili VT
Pasivni video balun.Prenosi video sliku do 600 metara preko UTP kabla ( 1 parice ).
Postoje 2 modela : BNC - RJ45
BNC - Terminal Blok
 
Osnovna shema - instalacija
     Na BNC izlaz kamere postavlja se video balun.Od video baluna ide UTP kabel ( ili telefonska parica ), 600 metara udaljenosti. Na drugom kraju UTP kabla ili parice postavlja se jos jedan video balun, na njegovom BNC izlazu dobije se standardni video signal. Na ovaj nacin video signal iz kamere poslan je putem jeftinog kabla na veliku udaljenost, a i sam video signal je otporan na smetnje iz okoline i nema tzv. ground loopa !
 
TTP 414 VT i TVA111V
 
Cetverokanalni video transmiter ( 4 video baluna u jednom uredjaju ).Omogucava prijenos 4 video signala na udaljenost od 600 metara putem samo jednog UTP kabla. Signal je otporan na smetnje iz okoline i nema tzv. ground loopa.
 

           TTA111V  Video Twisted Pair Transceivers - TTA111VT Transmitter, TTA111VR Receiver

   Jednokanalni video transmiter ( 4 video baluna u jednom uredjaju ).Omogucava prijenos 4 video signala na udaljenost od 2400 metara (za color) putem samo jednog UTP kabla. Signal je otporan na smetnje iz okoline i nema tzv. ground loopa.  TTA111VT Transmiter levo -   TTA111VR Receiver desno.                                                                                                                  

TTP 414 V shema instalacije
Ovim nacinom instalacije stedi se na kablu ( jedan UTP umjesto 4 koaksijalna ), na poslovima instalacije, postize se veca udaljenost prijenosa video slike ( 600 metara), signal je otporan na smetnje...
TTP 414 V shema instalacije
 
 
TPA 009
9 kanalni aktivni video prijemnik.
Na svakoj kameri postavlja se jedan pasivni video balun, npr. TTP111 VT , a na prijemnom mjestu postavlja se ovaj AKTIVNI prijemnik.
Ovim nacinom slika se sa kamera prenosi putem UTP kabla ili parice na udaljenost od 1000 metara.
PRENAPONSKA ZAŠTITA
BNC-BNC zastita od prenapona.
Ne riskirajte ostecenje skupih kamera ili DVR uradjaja zbog prenapona koji se u koaksijalnom kablu lako inducira tokom nevremena i udara gromova...
SP001 shema postavljanja prenaponske zaštite za koaksijalni kabel
 

 

1992-2004 Copyright @ CNPS - Computer Network Peripheral Systems eMail - webmaster@cnps.co.rs